„Shoo shoo sound“ осликава зидове педијатрије

Удружење „Shoo shoo sound“ наставља са својим добротворним радом. Након успешно реализованих сарадњи са Домом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ у претходним годинама, када су уз помоћ донација удружења набављени ЦТГ апарат 2013. године, опрема за потребе породилишта 2015. године и клима уређаји на одељењу педијатрије 2017. године, овога пута биће осликани зидови педијатрије.

Цео пројекат се реализује захваљујући средствима Удружења „Shoo shoo sound“, која су прикупљена током прошлогодишњег „Дечјег шушкања 4“, на добро познатој „течиној ливадици“ у селу Шушњар, у сарадњи са лазаревачким академским сликаром Владимиром Петровићем и младим талентима, полазницима сликарског атељеа „Сезан“.

– Зидови педијатрије биће нов дом шу-шу овчице, главног лика живописне приче о повратку коренима, здравом начину живота и изградњи неког хуманијег и искренијег друштва, рекао је Петровић.

Директор лазаревачког дома здравља, доктор Јован Милојевић, захвалио је удружењу на досадашњој сарадњи и истакао да ће осликавање зидова педијатрије сасвим сигурно бити веома занимљиви малим пацијентима, поготово када се мало дуже чека на преглед и када су велике гужве.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *