Школски прибор озбиљна инвестиција

До почетка школске године преостало је још петнаестак дана, а поред уџбеника, неопходно је прибавити и сав школски пррибор.

Када су у питању свеске формата А5, у књижарама у Лазаревцу цене су од 23 динара па навише, у зависности од квалитета папира и броја листова.

Цена паковања темпера креће се од 150 динара, што такође одређује број боја у паковању и њихов квалитет. Најмања инвестиција су оловке које се крећу од 20 динара и гумице чија је најнижа цена 10 динара. Цена дрвених бојица и фломастера креће се од 120 динара, празне пернице су од 180 динара, а пуне од 199 динара па све до оних троделних које садрже готово комплетан прибор али и знатно већу цену од пар хиљада динара.

Најниже цене школских торби и ранчева у књижарама су од 999 динара, а опет у зависности од  произвођача и квалитета.

Свакако, има оних родитеља који ће се определити за куповину у кинеским радњама, где су и цене школског прибора знатно ниже, а добар део у набавку одлази у веће трговинске маркете где постоји могућност одложеног плаћања.

Када су уџбеници у питању, сви који се нису одлучили да књиге за своје школарце купе преко школа, то могу учинити у књижари Пегаз у улици Краља Петра, која је једина књижара у Лазаревцу која се бави дистрибуцијом уџбеника.

У књижарама још увек нема великих гужви тако да, уколико сте у могућности, што пре опремите своје малишане.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *