Савет за безбедност предложио формирање одељења за борбу против наркоманије у оквиру ПС Лазаревац (ВИДЕО)

Седница Савета за безбедност одржана је у ГО Лазаревац, где је Савет на себе преузео иницијативу да упути допис Министарству унутрашњих послова Србије са захтевом за формирање посебног одељења за борбу против наркоманије у склопу Полицијске станице Лазаревац.

Размотрена је молба Удружења грађана „Растко Немањић“, бившег Удружења „Свети Сава“, које је тражило финансирање својих активности фокусираних на борбу против наркоманије, секти, породичног насиља и сличних проблема, изјавио је председник Савета за безбедност општине Лазаревац Ђорђе Максимовић. „Донели смо одлуку о расписивању конкурса. Имамо средства од 500.000 за ову годину и то је могућност да они аплицирају са неким од својих идеја, па ћемо видети. Не знам да ли су они једино удружење на територији општине Лазаревац, мислим да јесу, али смо свакако у оквиру расписивања конкурса оставили могућност, ако не буде извршена расподела свих средстава, да конкуришу неки други“, рекао је Максимовић и додао да ће предности имати удружења која се баве проблематиком наркоманије.

Осим тога, ради се и на повећању безбедности грађана Лазаревца постављањем ефикаснијег видео-надзора. Проблем је то што нису све саобраћајнице на улазу у Лазаревац покривене камерама, док су само четири постављене камере прилагођене да читају таблице.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *