Реновирана Народна кухиња у Лазаревцу

Обновљени пункт, осим заменика председника ГО Лазаревац Боjана Стевића, обишле су и Наташа Станисављевић Градски секретар за социjалну заштиту, Весна Јовановић, регионална координаторка програма социjалне и економске инклузиjе у организациjи „Care International Balkan“.

„На овом пункту у Лазаревцу дневно се подели 138 оброка, а од њега се шаље храна за jош 368 корисника. Посебну захвалност дугуjемо запосленима у „Финдоместик” банци коjи су донирали средства из своjих личних доходака и тако показали друштвену одговорност и солидарност са људима у невољи“, истакла jе Наташа Станисављевић, градска секретарка за социjалну заштиту.

Боjан Стевић, заменик председника општине Лазаревац, истакао jе да реновирани обjекат сада може у много бољим хигиjенским условима да пружи услугу своjим корисницима.

„Обављена jе дезинфекциjа, замењена столариjа и сви елементи од пода до плафона, постављени нови пултови, уведена вода и успостављен санитарни блок, тако да су услови доведени на ниво свих потребних стандарда коjи се прописуjу за овакав тип обjекта“, рекао jе Стевић, захваливши надлежном градском секретариjату, донаторима и међународним организациjама коjи су учествовали у обнови обjекта народне кухиње.

За обjекат народне кухиње у Лазаревцу издвоjено 260.000 динара, а укупно за све три општине 7 хиљада евра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *