Радови на ОШ „Диша Ђурђевић“ у Новом Медошевцу добро напредују

Председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић, председник Савета МЗ Вреоци Радиша Синђелић и чланови Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић и Раде Мирковић обишли су радове на ОШ „Диша Ђурђевић“ у Новом Медошевцу која се проширује.

Ова школа некада је била истурено одељење ОШ „Диша Ђурђевић“ из Вреоца, међутим пошто је школа у Вреоцима због рударских радова морала да се сруши, школа у Новом Медошевцу постала је матична школа.

Овом приликом Бојан Синђелић се захвалио на подршци Електропривреди Србије на челу са директором Милорадом Грчићем, као и представницима месне заједнице Вреоци. „Ова школа ће бити најлепша на територији општине Лазаревац. Мислим да ће капацитет бити попуњен, јер ће у школу ићи деца из околних месних заједница и они који су обухваћени експропријацијом“, наглашава Синђелић.

Председник Савета МЗ Вреоци Радиша Синђелић истиче да ће у ову школи најмање бити деца из Вреоца: „Ово је првенствено наш дар широј друштвеној заједници општине Лазаревац, јер МЗ Шопић и МЗ Бурово немају осмогодишње школе. Позивам све родитеље чија деца путу из Шопића и Бурова у лазаревачке школе да овде упишу своју децу“.

Нови објекат простире се на око 2.000 квадратних метара, има девет учионица, припремне учионице, посебан део за предшколску наставу, свечану салу и пратеће објекте, објашњава директорка школе Марија Шаровић. Такође, у плану је и изградња фискултурне сале.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *