Прослава Светог Саве у лајковачкој основној школи

На Савиндан, традиционално, нема наставе, али ђаци и наставници организују приредбе и, заједно са гостима, присуствују резању славског колача. Тако је било и овога пута, како у матичној ОШ “Миле Дубљевић”, тако и у свих десет издвојених одељења. Лајковачка основна школа је и ове године, за школску славу, организовала ликовни и литерарни конкурс, који су се односили на рад и дело Светог Саве.

“На литерарном конкурсу су учествовали ученици од V до VIII разреда, док су на ликовном конкурсу учествовали ученици од I до IV разреда. Најбоље радове ћемо данас наградити књигама јер сматрамо да је то најбољи поклон за било ког ученика. Након тога имамо свечани ручак, на коме ћемо се дружити са нашим колегама пензионерима, са нашим пословним партнерима, сарадницима, директорима јавних предузећа и установа и, наравно, са руководством општине Лајковац, са којима имамо јако добру сарадњу”, истакла је овом приликом за Праве новине директорка ОШ “Миле Дубљевић”, Невенка Јевтић.

Након традиционалног резања славског колача и приредбе, коју су припремили ученици заједно са својим учитељицама и наставницима, награђени су и похваљени ђаци, који су имали најбоље радове на конкурсима, који су организовани. Прво место на ликовном конкурсу, освојио је ученик Дамјан Симић (одељење II-2), друго место припало је Софији Вујичић (II-3), док је треће место заузела Тамара Ранковић (IV-3). Похвале за учешће на ликовном конкурсу добили су Андреа Вујичић (II-2), Срђан Остојић (IV-2), Анита Проданић (II-1), Вукашин Тодоровић (IV-3) и Доротеа Савић (II-2). Похвалу за литерарни рад, добила је ученица одељења VIII-1 Тијана Ранковић, док су за калиграфске радове, који су овом приликом били изложени у холу ОШ “Миле Дубљевић”, похваљени ученици седмог разреда: Јована Р. Петровић, Ана Јовановић, Тијана Тејић, Невена Радованчевић, Маша Митровић, Ана Јолачић, Тијана Лучић, Катарина Мартић, Јована Вуковић, Ивана Нинковић, Александра Матић, Милица Ђурић и Анђела Панић. Посебну награду за групни рад, добили су ученици III i IV разреда издвојеног одељења ОШ “Миле Дубљевић” у Пепељевцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *