Пријем запослених преко ЛАПЗ-а у Лајковцу

Овом приликом, председник општине Лајковац је истакао да је лајковачка општина наставила традицију започету пре пар година и омогућила да одређени број лица добије посао преко Локалног акционог плана за запошљавање.

“Овом мером се трудимо да колико толико смањимо број незапослених и, пошто је одлука Владе Србије о забрани запошљавања и даље на снази, ово је један од начина да становници наше општине, пре свих они млађи, добију први посао. На њима је да се труде, да се покажу на послу и да то указано поверење оправдају. Гледали смо да запослимо лица свих нивоа образовања, од лица са завршеном основном школом, средњом школом па до оних са факултетом. Водили смо рачуна и о томе да упослимо људе са различитих подручја општине Лајковац и, наравно, лица која имају лошији социјални статус. И следеће године, општина Лајковац ће спровести ову меру и надам се да одређени број лица, која су данас добила свој први посао, наредне године неће бити овде са нама у згради општине већ да ће наћи неки сталан посао. Ипак, сви они који буду марљиво радили свој посао имаће прилику да поново добију шансу да раде преко овог програма”, истакао је Живковић.

Од укупно 56 лица која су засновала радни однос, 51 лице ће бити ангажовано преко јавних радова, док је петоро добило посао преко програма приправника, а један од њих је Јован Илић, дипломирани економиста из Лајковца.

“Као приправник, радићу на пословима јавних набавки. Потрудићу се да радим вредно и одговорно и да се усавршавам. Прилика која нам је пружена, значи нам заиста пуно”, истакао је, овом приликом, Јован.

Своје задовољство, због указане шансе, изразила је и Данијела Арсеновић.

“Преко јавних радова, почела сам да радим у Одељењу за привреду и имовинско-правне послове општине Лајковац. С’обзиром да сам завршила пољопривредни факултет и да ми је жеља била да радим у струци, очекивања су ми испуњена и задовољна сам”, рекла је Данијела Арсеновић.

У односу на 2016. годину, из буџета општине Лајковац је ове године, за Локални акциони план запошљавања, издвојено 3.000.000 динара више, односно укупно 16.200.000 динара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *