Претње смрћу чланицама Женског удружења колубарског округа

Чланице ЖУКО добиле су телефонске претње смрћу, а повод је недавна акција „Интернационална вечера“, која је недавно одржана у главној улици у Лазаревцу, а  са намером да посетиоцима представи традиционалне кухиње земаља из којих долазе деца мигранти без родитељске пратње која су смештена у Центру за азил Боговађа.

„Јуче сам ја имала три позива, два пре одласка у полицију, један након тога. Мушки глас, изузетно непријатно…питао да ли смо ми удружење које храни мигранте који силују наше жене, пљачкају Србију итд. и онда почео да вришти “Све ћемо вас побити, мртве сте” и да понавља то неколико пута док нисам прекинула везу“, наводи представница Удружења.

Она истиче да је случај пријављен полицији, те да се нада да ће бити решен убрзо.

„Циљ манифестације „Интернационална вечера“ је био смањивање расне и националне нетрпељивости, па су посетиоци поред дегустирања хране могли да сазнају више о разлозим због којих ова деца напуштају своје земље, као например да је цена намирница у Ирану удвостручена након уводјења санкција овој земљи, да је трећина деце у Сомалији потхрањена и да њих 180 од 1000 не доживи пету годину живота, као и више о стању у Авганистану након преузимања власти од стране талибана. Скуп је у складу са законом пријављен полицији, манифестација је била доста медијски пропраћена, а током ње се није десио ни један инцидент“, наводи се у званичном саопштењу Удружења.

Прилог о акцији “Интренационална вечера” поглеајте у наставку:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *