Преко 50 винарија на 12. Фестивалу српских вина

ГО Лазаревац у сарадњи са Удружењем виноградара одржаће 12. Фестивал српских вина који ће, због тренутне епидемиолошке ситуације, бити одржан у шетачкој зони Карађорђеве улице.

Преко 50 српских винарија изложиће своје етикете, рекао је члан Већа ГО Лазаревац Ненад Бачанац, који је тим поводом посетио винарију „Carpe Diem“. „Сведоци смо да је сваке године све квалитенији број винарија и већ четврту годину за редом све је већа заинтересовност за излагање на овом фестивалу. Рентирање чаша је 200 динара, односно сваки посетилац може узети чашу, користити је и после коришћења поново добити својих 200 динара. Штандови за рентирање чаша ће бити испред ГО Лазаревац и Туристичке организације“, рекао је Бачанац.

Он је апеловао на наше суграђана да се држе свих прописаних мера и нагласио да ће чаше бити дезинфиковане посебним средствима после сваке употребе.

Година за винаре била је изузетно тешка, рекао је Дејан Чворовић из винарије „Carpe Diem“, али је захваљујући дугогодишњем искуству обезбеђен одличан квалитет вина. Владимир Петкоски из винарије „Милојевић“ позвао је све да на фестивалу посете штанд Удружења виноградара, винара и љубитеља вина „Зеочки виногради“ на ком ће бити изложена и вина из подрума „Милојаш“.

Фестивал српских вина у Лазаревцу биће одржан у среду, 30. септембра од 16 до 21 час.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *