Преко 50 излагача на 13. Фестивалу српских вина

Карађорђева улица у Лазаревцу угостила је винарије из целе Србије у оквиру 13. Фестивала српских вина.

Манифестација која за циљ има да представи врхунска вина, развије вински туризам, промовише градску општину Лазаревац и ове године добро је организована, рекла је Мирјана Јовановић испред винарије „Зорча“. На оваквим догађајима грађани се најпре упознају за различитим врстама производа, а затим вина накнадно у већим количинама поручују за прославе, објашњава Душан Димитријевић, власник винарије „Димитријевић“.

Квалитетна вина представила је и винарија „Срж“ којој ће убудуће је у оквиру назива писати „Роки“ – препознатљив надимак власника Родољуба Миловановића, чија су вина вишеструко награђивана.

Штандови подрума „Милојаш“, подрума „Милојевић“ и винарије „Carpe diem“ такође су угостили бројне посетиоце, а фестивал је обишао и председник општине Бојан Стевић. „Не само Лазаревац, већ цела регија постаје препознатљива по овој манифестацији. Надам се да ћемо следеће године имати још већи број излагача и посетилаца, са богатијим пропратним програмом“, рекао је Стевић.

Поред вина Лазаревчани су могли да дегустирају и купе домаћи сир, пршуту и остале месне производе, истовремено уживајући у пропратном музичком програму.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *