Потписани уговори о додели средстава за енергетску санацију објеката (ВИДЕО Пруга ТВ)

У општини Лазаревац потписани су уговори о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова. Са 68 грађана уговор је потисао председник ГО Лазаревац Бојан Стевић. За ову намену ГО Лазаревац је по први пут, у сарадњи са Министарством рударства и енергетике, издвојила 10 милиона динара.

Ово је прва година у којој општина Лазаревац издвојила средстава за област унапређења енергетске санације објеката. У складу са уговорима, а у зависности од врсте мере за коју су грађани конкурисали добијају средства у максималном износу до 50 процената вредности укупне инвестиције.

„Учинићемо све да у складу са могућностима буџета за наредну годину опредељени износ за мере енергетске санације буде и знатно већи. Корисницима средстава и овом приликом честитам и желим им да им се уложена средства у енергетску ефикасност објеката кроз уштеду енергије у најкраћем року врате” рекао је Стевић.

Јавни позив на територији ГО Лазаревац из седам различитих мера: замене столарије, термичке изолације објеката, инсталација котлова на гас и биомасу, замена постојеће цевне мреже и радијатора и набавка и уградњи топлотних пумпи за грађане је расписан 11. јула. Општина Лазаревац једна је од првих на територији Србије која је читав поступак, до потписивања Уговора са грађанима успела до овог тренутка да приведе крају, док је јавни конкурс за осму меру набавка и уградња соларних колектора још увек у току.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *