Помоћ за породицу Пантелић из Бајевца

Миодраг Пантелић, његова супруга, њихових пет синова и Миодрагова мајка, нашли су се у великом проблему када им је крајем 2016. године, због дуга од 48.000 динара, искључена струја. Поред тога, Пантелићи живе у незавршеној кући, Миодрагова супруга је незапослена, а мајка непокретна, тројица синова су основношколског узраста, док су преостала двојица средњошколци. Све то изискује велике расходе, које Миодрагова плата из фирме “Колубара Грађевинар” не може да покрије, као ни пензија од свега 10.000 динара Миодрагове мајке.

“Делегација извршног и градског одбора, данас је овде да обиђе породицу Пантелић јер јако је важна та људска солидарност и брига и хтели смо да чујемо који су то њихови највећи проблеми и како можемо да им помогнемо. Важно је што смо данас овде заједно сви, што смо попричали, у складу са обичајима деци смо донели поклоне, а са домаћином смо разговарали о томе како можемо да помогнемо овој породици. Хоћемо да пошаљемо поруку да смо ми заједно са нашим породицама и да смо ту да на најбољи могући начин решимо њихове проблеме. Сви имамо проблеме и сви можемо да се нађемо у сличној ситуацији, али је јако важно када имате љубав и солидарност и када је делите са другим породицама”, рекла је овом приликом Стана Божовић, члан извршног и главног одбора СНС-а.

Секретар ОО СНС Лајковац Андрија Живковић, истакао је овом приликом да је овај гест Српске напредне странке само први корак у овој хуманитарној акцији и да ће се, у наредном периоду, напредњаци потрудити да обезбеде и друга потребна средства, која су неопходна, како би ово домаћинство нормално функционисало.

“Главни проблеми који муче породицу Пантелић су, пре свега, електрична енергија која им је искључена крајем 2016. године и потрудићемо се да у наредном периоду решимо тај проблем са ЕПС-ом. Потрудићемо се и да обезбедимо бесплатне карте за два најстарија сина, који похађају средње школе у Ваљеву и Лајковцу, а у сарадњи са директорком Дома здравља Лајковац, Љиљаном Молеровић, покушаћемо и да за најстаријег члана овог домаћинства, Миодрагову мајку, обезбедимо негу, коју до сада није имала”, рекао је Живковић.

“Свака врста помоћи нам је више него добродошла. Најтеже ми је било прошле године у августу и септембру, када је моја супруга била у болници, а мајка у кревету, непокретна. Са мојим примањима, не могу све да исфинансирам, као ни да завршим кућу. Пет, шест година се мучим, али не могу. Помогла нам је фирма у којој радим, “Колубара Грађевинар”, која нам је дала доста материјала, као и људе, који су зидали, али још увек нисмо успели да је завршимо”, са тежином у гласу и на граници суза, рекао је Миодраг Пантелић, захваљујући се притом Српској напредној странци на помоћи и истичући да, поред свих проблема са којима се суочавају, свих пет Пантелића јуниора успешно завршавају разреде, које похађају.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *