Број оболелих од грипа у опадању

„Ја данас имам конкретан извештај од 10. јануара, односно од јуче, каже директор установе“, доктор Јован Милојевић, „и на основу њега могу да констатујем да је на територији наше општине број оболелих у делимичном опадању“.

„Верујем да је  један број људи са симптомима прехладе и грипа остао код куће због актуелних временских услова, зато што можда нису успели да се пробију до здравствених установа, али у сваком случају, број је нешто мањи“.

Он је апеловао на рађане да уколико имају температуру нижу од 38 степени и благе симптоме, примене адекватно лечење у кућним условима, у виду топлих напитака и витамина, узимају парацетамол и бруфен за повишену температуру, а да се лекару јаве једино ако су симптоми изражени, као изузетно висока температура, болови и јак кашаљ.

„Препорука је да без преке потребе, пацијенти не излазе из својих домова. Ово време не погодује хроничним болесницима, а и постоји велики ризик од повреда при паду услед клизавог терена“, каже Милојевић.

„Хитна служба лазаревачког дома здравља редовно обавља свој посао, а проблем представљају неприступачни терени и непроходни путеви у сепоским срединама, нарочито у јужном делу општине, али се уз добру кординацију лекара, сестара и пацијената, налазе решења“, рекао је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *