Помоћ за 26 интерно расељених породица

На конкурсу који је расписао Комесаријат за избеглице, грађевински материјал добило је 14 лица док еконосмско оснаживање сада остварује 12 особа. Право на помоћ оствариле су породице интерно расељених лица смештених у неадекватном сопственом или приватном смештају на територији општине Лазаревац

Председник ГО Лазаревац Драган Алимпијевић, је поздравио све потписнике уговора и изразио наду да ово неће бити једини вид помоћи које ће им Градска општина упутити.

„На овај начин Комесаријат за избеглице, надлежна министарства и општина Лазаревац, показују жељу да помогну онима који су остали без домова и радних места како би им омогућили да стекну оно што су изгубили“, рекао је председник ГО Лазаревац, Драган Алимпијевић.

Укупна вредност донације у грађевинском материјалу је 3, 8 милиона динара, док је за економско оснаживање издвојено 1,6 милиона, од чега је Општина у оба случаја обезбедила 10% средстава из буџетских средстава, навео је Повереник Комесеријата за избеглице за општину Лазаревац Зоран Белаћевић.

У наредном периоду, општина Лазаревац, предвидела је буџетска средства за учешће на конкурсима Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије , уз учешће на јавним позивима за доделу помоћи локалним самоуправама.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *