Представљен програм Двери за Лазаревац

Члан Управе општинске организације у Лазаревцу, проф. Петар Мијаљевић, изјавио је том приликом да је суштинска разлика између Двери и осталих политичких организација у Лазаревцу та што се они хвале са неколико стотина метара асфалтираних путева а када Двери, након свог мандата, грађанима буду полагале рачуне о свом раду-говорићемо о повећању рођених беба у једној години, повратку младих и образованих људи у свој град, повратку младих брачних парова на село и опорављеној пољопривреди.

Члан Главног одбора и Управе општинске организације Српског покрета Двери за Лазаревац, Стефан Аксовић, представио је у кратким цртама суштину програма:

“Двери су суштинска алтернатива, она која доноси и нове људе и нове идеје-комплетно нову политику.

Захтеваћемо да се преиспита однос Београда према Лазаревцу и за почетак  повећа буџет и врате одузете ингеренције.

Јавна предузећа неће више бити полигони за страначко запошљавање.

Рударском басену “Колубара” мора бити враћен статус правног лица са седиштем у Лазаревцу а истовремено ћемо радити на алтернативним правцима развоја кроз улагање у пољопривреду, туризам, индустрију и мала и средња предузећа јер нећемо дозволити да Лазаревац доживи судбину Мајданпека након “Колубаре”.

Суштина политике Двери је породична политика.

Основаћемо општински фонд за помоћ угроженим породицама и лечење тешко оболеле деце.

Увешћемо финансијску помоћ за свако новорођено дете.

Породице са троје и више деце добиће бесплатан паркинг и улаз на све спортске и културне манифестације.

Нова индустријализација је неопходна за опстанак и развој града.

Дефинисаћемо индустријску зону  Очага-Ћелије дуж Ибарске магистрале, опремити локалитете и пружити предност и подршку домаћем инвеститору и израдити пројекат за изградњу фабрике за флаширање минералне воде у Рудовцима.

Село и пољопривреда свакако су у врху наших приоритета. Пошто држава не планира да помогне морамо основати задруге и подстицати удруживања.

Повећаћемо буџет за пољопривреду, пружити посебну подршку локалним произвођачима и произвођачима органске а строго контролисати и кажњавати производњу и промет генетски модификоване хране.”

“Двери у Лазаревцу ће тежити окупљању ширег блока како би Лазаревчанима била понуђена комплетна алтернатива у односу на постојеће гарнитуре странака са истом политиком, без програма и идеологије. У том смислу, сваки разговор о ширењу блока мора почети и завршавати се управо на овом програму. Само он може бити стожер ширег окупљања”, речено еј на конфренцији.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *