Пола века Дулове школе

Сала Центра за културу била је попуњена до последњег места, а ученике и наставнике који су приредили изузетно богат уметничко – сценски програм, посетиоци су наградили бројним аплаузима.

Наступ хора, учесника драмске секције, рецитатора, и других креативних и талентованих ученика, употпунили су разговори са гостима, бившим наставницима и ученицима ове школе.

Присећајући се даан када су били њени ђаци, наставници, а неки и једно и друго, бројни Лазаревчани поделили су своја сећања из тих дана, са доста емоција. Нарочиту пажњу привукле су и видео поруке, које су за ову прилику снимили Дуловци из различитих делова света. И у Паризу, Чикагу, Аустралији, Канади, и многим другим далеким местима, живе сећања на пријатељства, учитеље, наставнике Дулове школе, а данас, сви они, проефсори, инжењери, лекари, спортисти… изражавају захвалност за вредности и врлине које им је ова школа подарила.

Иначе, у Дуловој школи цео месец октобар обележен је низом активности, сада већ традиционално, „Октобарско звонце“.

Директор школе Мирослав Давидовић задовољан је радом и ангажовањем свих Дуловаца.

„Поред осталог ове године имамо Центар за промоцју науке са мобилним планетаријумом, овај пут је океанијум у питању, а ту је и радионица у сарадњи са Заводом за заштиту природе, имали смо посету Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство из Београда, на тему „Живот и прикљученије једне амино киселине“ које је било прилагођено ученицима осмог разреда, а највише је везано за наставу из биологије и хемије“, каже он.

Организовани су и разни спортски сусрети, приредбе које су помало амбициозније у односу на све остале током године, такође, ту је и пријем у Дечији Савез, сади се дрво генерације и коначно, одржана је и централна прослава у Центру за културу.

„Свечаној академији поводом 50. година од оснивања школе присуствовали су они који су некада били ђаци, радили у овој школи, сарађивали са нама и сви они који на неки начин цене и уважавају оно што ова установа ради, ево већ пола века“, рекао је Давидовић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *