Поклон Фондације Ана и Владе Дивац

Донација се састоји од опреме за реаговање у ванредним ситуацијама, а председнику општине и команданту штаба за ванредне ситуације Андрији Живковићу, донацију је, испред Фондације Ана и Владе Дивац, уручио Милош Живковић.

“У оквиру пројекта подршке локалним заједницама у одговору на избегличку кризу, који Фондација Ана и Владе Дивац реализује уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID), данас смо испоручили опрему за реаговање у ванредним ситуацијама. Ова опрема долази као резултат тродневног тренинга, који је био у новембру месецу, а који је био намењен штабу за ванредне ситуације и повереницима цивилне заштите. Током тренинга, представници општине су идентификовали потребе у опреми за реаговање у ванредним ситуацијама и ми смо данас испоручили чамац са мотором и комплетном опремом за спасавање, агрегат, две пумпе за воду, компјутерску опрему, као и намештај за канцеларију штаба за ванредне ситуације”, истакао је координатор овог пројекта, Милош Живковић.

Председник општине Лајковац захвалио се Фондацији Ана и Владе Дивац на вредној донацији и пожелео да у наредном периоду буде што мање потребе за коришћењем добијене опреме.

“На самом почетку сарадње и у првим разговорима са људима из Фондације Ана и Владе Дивац, ми смо изложили проблеме које имамо на територији општине Лајковац и оно што је најпотребније да би се најбрже реаговало услед елементарних непогода, односно поплава и данас смо добили донацију, чија је вредност 1.200.000 динара. Посебно је значајно и што ћемо од сада имати посебну канцеларију за штаб за ванредне ситуације, која је данас комплетно опремљена”, поручио је Андрија Живковић.

Поред општине Лајковац, донацију је добило и осталих шест општина, које учествују у овом пројекту. Из Фондације Ана и Владе Дивац поручују да ће реализација пројекта трајати до септембра и да ће кроз разне волонтерске акције бити настављен рад на терену, уз тесну сарадњу са локалним самоуправама.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *