Најбољи плесачи Србије у Лајковцу

Скоро 500 учесника из десетак градова, играло је у недељу у Лајковцу, да би најбољи плесни парови и формације наше земље наступили у великом финалу, које је било на програму од 19 часова. Организатори ових такмичења били су Плесни савез Србије и плесни клуб “РМП Колубара”, уз подршку Спортског савеза општине Лајковац.

“Плесни савез Србије обично велика такмичења организује у великим градовима, али кад год постоје услови, онда се акценат ставља на афирмисање спортског плеса и у мањим градовима попут Лајковца, Лазаревца или Уба. Пошто смо годинама такмичења организовали у Лазаревцу, а последње три године и на Убу, с’обзиром на све услове које сада Лајковац има и на добру вољу општине Лајковац, желели смо да ово престижно такмичење организујемо баш у Лајковцу. Вечерас ће се најбољи плесни парови надметати у Купу Србије и у државном првенству у стандардним плесовима и сазнаћемо ко ће представљати нашу земљу на светским и европским првенствима”, рекао је, пред велико финале, Предраг Мићић, председник плесног клуба “РМП Колубара” и вођа турнира.

Стручни жири чинило је седморо међународних судија, програм финала је водио професионални плесни пар Иван Милеуснић и Слађана Иванишевић, а Иван Милеуснић је, са својом партнерком, наступио и као гост програма, у ревијалном делу вечери. Након скоро три сата надметања у великом финалу, проглашени су најбољи по категоријама, а по два најбоља пара у категоријама омладинаца, старијих омладинаца и сениора, браниће боје Србије на светским и европским првенствима. Најбољи у узрасту омладинаца били су Мартин Радуловић и Маша Радуловић, из плесног клуба “БЕОДЕНС” из Београда, док су друго место заузели Александар Видовић и Анастасија Пејовић, из новосадског клуба “РИТМО ЛАТИНО”. У категорији старијих омладинаца, прво место су заузели Сава Андрић и Луција Немарник из београдског клуба “БЕОДЕНС”, а другопласирани су били Гаврило Петковић и Сара Јевтић из клуба “РИТМО ЛАТИНО”. А у конкуренцији сениора, вицешампиони су били Норберт Дробина и Викторија Васас из сомборског клуба “РОНДА”, док је по други пут, титулу државног првака у сениорској конкуренцији освојио пар плесног клуба “БЕОДЕНС” из Београда, Јован Ратковић и Ана Дедовић.

“Јако смо узбуђени и срећни што смо поново успели да освојимо државно првенство у сениорској конкуренцији. Кроз учешћа на бројним домаћим и међународним турнирима, спремамо се за ово такмичење, практично, током целе године. Светско првенство на коме ћемо представљати Србију биће одржано у септембру у Кини, спремићемо се добро и покушати да освојимо неку медаљу”, изјавила је, одмах по проглашењу победника, Ана Дедовић.

Ова престижна такмичења, организована су под покровитељством Министарства за спорт и омладину републике Србије и општине Лајковац, а први човек лајковачке општине Андрија Живковић, изразио је задовољство што је Лајковац био домаћин најбољим плесачима из Србије.

“Лајковац је вечерас био центар плеса у Србији и ово је један од начина да се наша општина што боље презентује широј јавности. Јако ми је драго што је наша хала вечерас била испуњена до последњег меса, што нам је гост био господин Сертић, али и многи други и ово је свакако прави начин да се промовише лепша страна Лајковца. Општина Лајковац, као генерални покровитељ, радо је узела учешће у овој манифестацији и сваку манифестацију било ког типа, која ће на прави начин презентовати Лајковац, увек ћемо радо подржати”, закључио је Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *