Почело уклањање осам дивљих депонија на територији општине Лазаревац

Уз подршку Министарства заштите животне средине, данас су почели радови на чишћењу дивљих депонија на територији општине Лазаревац кроз пројекат „За чистији Лазаревац“. Почетку радова у насељима Велики Црљени и Шопићи присуствовао је, поред председника општине Бојана Стевића и државни секретар Министарства заштите животне средине Александар Дујановић.

„Задовољство ми је што данас испред Министарства, присуствујем почетку радова на уклањању укупно осам дивљих депонија, што су сва лоцирана сметлишта у овој општини. На проблем дивљих депонија у општини Лазаревац указали су грађани општинском руководству, које је затим припремило и кандидовало пројекат на јавном конкурсу Министарства. Одобрена су средства и сада тај проблем решавамо заједно”, рекао је Дујановић.

Пресдедник општине Боја Стевић рекао је да очекује да ће свих осам депонија уклонити до 15. септембра. На тим локацијама требало би да буду постављене и надзорне камере.

“Уз подршку министарства очекујемо да ћемо и на свих осам очишћених локација поставити и видео надзор како би комунална инспекција могла убудуће да санкционише све починиоце који угрожавају животну средину”, додао је он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *