Почела школа, маске обавезне

Лазаревачке основне школе „Кнез Лазар“, „Дуле Караклајић“ и „Војислав Вока Савић“ од 1. септембра радиће са 342 ђака првака који ће, као и остали разреди, наставу похађати под посебним околностима.

У свим одељењима преполовљен је број ученика, часови су скраћени, учионице дезинфиковане, а настава организована тако да осигурава безбедност и здравље свих ученика, као и запослених.

Одељенски старешина разреда I-1 у ОШ „Кнез Лазар“, учитељица Ивана Јовановић, истиче да прваци свакога дана иду у школу, оним оних ученика који су се определили за онлајн наставу. „Јуче смо имали први родитељски састанак где смо се и упознали, а данас је у прву смену дошла група А, њих петнаест који ће на часовима бити од 7:30 до 9:55. Након тога следи пола сата који су предвиђени за чишћење, а онда долази група Б у 10:30 и све до 12:20 су у школи“, објашњава Јовановић.

Ђаци су приликом доласка у школу обавези да носе маске, све док не дођу до свог места, када могу да их скину. Часови физичког васпитања организовани су на отвореном, без колективних спортова, а ђаци ће искључиво радити вежбе уз обавезну физичку дистанцу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *