Отворено ново игралиште за децу „Паркић Вртић“

У месној заједници 19. септембар у Лазаревцу, отворено је ново, савремено опремљено, игралиште за децу. Средства за ове намене обезбедила је ГО Лазаревац из буџетског фонда за заштиту животне средине, а игралиште је градило предузеће Креативни центар Београд.

Ново игралиште обишли су државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић и председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима.

Председник општине је овом приликом рекао да је игралиште узграђено на захтев грађана ове месне заједнице, истакавши да оно испуњава све најсевременије стандарде што се тиче безбедности деце.

„Осим овог, урадићемо још три игралишта до краја године“, рекао је Синђелић.

Ђорђе Максимовић помоћник председника ГО Лазаревац задужен за област заштите животне средине рекао је да је ово игралиште урађено у складу са новом уредбом која почиње да се примењује од новембра, а према којој и постојећа игралишта, пре свега по питању безбедности, морају претрпети одређене промене у року од три године.

Државни секретар Бојан Стевић, рекао је да поред три игралишта која ће најмлађи Лазаревчани ове године добити, наредне године биће их изграђено још осам, а половина њих налазиће се у сеоским подручјима.

Он је замолио Лазаревчане да чувају овако лепо игралиште, те да не буде вандалског понашања и урушавање изгледа игралишта и подсетио да је овај простор под видео надзором који прати полиција.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *