ОШ „Војислав Вока Савић“ добија неколико нових учионица

Општина Лазаревац преко Савета за образовање током лета уложила је средства за санацију објекта ОШ „Војислав Вока Савић“ у Лазаревцу када су замењени олуци, урађена хидроизолација и извршени молерски радови.

Годинама уназад у ову школу је слабо улагано, а на зимском распусту биће издвојена значајна средства како би било завршено комплетно унутрашње уређење школе, рекао је председник општине Лазаревац Бојан Синђелић. „Врло брзо ћемо са Канцеларијом за јавна улагања завршити пројектну документацију, где ће се дозидати још један део школе и проширити објекат, тако да ће бити више простора за ђаке. Такође, биће уређен и спољни део школе“, рекао је Синђелић и истакао да ускоро крећу радови на изградњи фискултурне сале.

Државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић рекао је да ће Влада Републике Србије значајан новац уложити у реконструкцију ОШ „Војислав Вока Савић“, тако да ће поред сређивања кровне конструкције и унутрашњих радова, школа добити од шест до осам нових учионица са санитарним чворовима.

Директор школе Ненад Живановић истакао је да га радује то што је општина Лазаревац препознала потребу да се инвестира у ову градску школу из које ће деца излазити са најлепшим успоменама и великим знањем.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *