Фестивал занатског пива представио шест пивара

Први Фестивал занатског пива, одржан у организацији општине Лазаревац, представио је шест домаћих пивара на платоу испред Рударске чесме у Карађорђевој улици, где се окупио велики број Лазаревчана.

Након успешног Фестивала српских вина, било је доста захтева да се и једна оваква манифестација организује, рекао је члан Већа општине Лазаревац Ненад Бачанац. „Лазаревчани одлично знају да препознају праве ствари и посећеност је одлична. Имамо шест пивара из Србије које нуде око 15 врста пива, а излагачи су презадовољни продајом“, рекао је Бачанац.

Чешка занатска пивара „Приматор“ била је једна од пет излагача, а Душан Смиљанић који је био за точилицом истиче да су Лазаревчани задовољни производима које нуде, јер су се након попијеног пива враћали по још.

„Представили смо зелено пиво. То је класичан лагер у који је додат ‘Blue Curacao’ и који се не осећа. Дакле, то је пиво са укусом пива и мало другачијом бојом. Нудимо и лагер са медом. Мед је мало изражен и тек када се утопли добије пуноћу укуса. Пива су квалитетна и треба их пробати“, рекао је Смиљанић.

Пиваре „Crow“, „Салто“, „Убско“, „Кабинет“, „Синдикат“ и „Приматор“ своје производе су продавали по цени од 200 до 300 динара. Музику је пуштао DJ Влада, а потом је наступио бенд „Бритке сабље“. Програм је трајао од 17 часова до поноћи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *