Осам милиона динара за лајковачке студенте

“На територији наше општине ове године имамо око 120 студената, који испуњавају услове за добијање општинских стипендија и они су подељени у неколико група.

Једну групу чине они студенти, који први пут уписују прву годину, а били су ђаци генерације или носиоци Вукове дипломе. Има их седам и добили су општинску стипендију, у износу од 5000 динара, а пошто се стипендија прима у периоду од октобра до јула, део од октобра па на овамо ће бити исплаћен са закашњењем, у наредном периоду.

Другој групи припадају студенти који имају просек од 7,5 до 8 и њихова стипендија такође износи 5000 динара.

Трећу групу чине студенти са просеком између 8 и 9 и њихова месечна стипендија износи 6500 динара, док ће највећу стипендију примати студенти са просеком преко 9 и она ће износити 8000 динара, као уосталом и сви студенти који су уписали постдипломске, односно мастер студије.

Наравно, главни критеријуми за добијање стипендија били су да су студенти први пут уписали одређену годину на факултету и да им је пребивалиште на територији општине Лајковац”, истакао је Живковић, додајући да је општина Лајковац за стипендирање студената, на годишњем нивоу, издвојила око 8.000.000 динара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *