Општина Лазаревац у пројекту “Србија сади” (ВИДЕО Пруга ТВ)

Преко 800 стабала лишћарског и четинарског дрвећа биће посађено у градском парку у Лазаревцу, које се спроводи кроз пројекат Министарства за заштиту животне средине „Србија сади”.         

Почетку садње присуствовао је председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић у друштву сарадника и помоћника министра за заштиту животне средине Дејана Фурјановића.

„Користим и ову прилику да се захвалим Граду Београду, Влади Републике Србије и надлежном министарству на средствима који су издвојена за реализацију пошумљавања Градског парка у Лазаревцу, што је важан корак у заједничкој борби за здравију животну средину и чистији ваздух”, рекао је Стевић.

Помоћник министра Дејан Фурјановић се захвалио општинском руководству и том приликом изразио велико задовољство што је градска општина Лазаревац узела учешће у овом пројекту пошумљавања и на тај начин допринела чистијој животној средини.

„Будућа сарадња са Министарством за животну средину, пре свега биће усмерена на замену постојећих котлова у лазаревачким основним школама које тренутно користе прљаве енергенте, са енергетски ефикаснијим котловима који користе чистије изворе енергије”, закључио је Стевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *