Општина Лазаревац добитник признања за најхуманију општину у 2020. години (ВИДЕО)

Институт за трансфузију крви Србије прогласио је Лазаревац за најхуманију општину у 2020. години и доделио признања у Центру за културу Лазаревац.

Добитник Сребрне плакете за зимску кампању је општина Лазаревац са 284 давалаца, а плакету је примио члан Управног одбора Црвеног крста Лазаревац Драган Драгићевић, док је плакету испред синдиката РБ „Колубара“ примио Александар Ранковић. Признање за најхуманију општину примио је заменик председника општине Лазаревац Томислав Рикановић који је истакао да је поносан на хуманост Лазаревчана, јер је претходна година била пуна изазова због пандемије коронавируса. „ГО Лазаревац у последњих шест година добија ово признање, што је велик успех. Надам се да ћемо и у наредним годинама пружати изузетне резултате када је хуманост у питању“, рекао је Рикановић.

Иако претходне године нису организоване акције у школама, то није превише утицало на то да број даваоца крви буде смањен, рекла је Ивана Родић испред Института за трансфузију крви Србије. 

Стручни сарадник за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Србије Марија Чукић захвалила се свим Лазаревчанима на исказаној солидарности и позвала их да и у овој години буду међу најхуманијим општинама.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *