Општина Лајковац одлучила да грађанима не треба локална телевизија

И ове године највише новца два милиона и 900 хиљада динара добио је радио KISS из суседне општине Лазаревац. Два милиона динара добио је и часопис Тамнавац из општине Уб. Сајт Лајковац на длану добио милион и 250 хиљада динара. На списку су још и телевизија Ваљево са 500 хиљада, радио православне епархије Ваљево са 270 хиљада динара и агенција НИК из Боговађе са 130 хиљада динара.

Челници општине Лајковац, позивајући се на комисију (чији састав је непозанат јавности) ове године одлучили су да програм лајковачке локална телевизије Пруга која је у претходне три године помно пратила догађаје у општини Лајковац који су од јавног интереса, те нарочито стваљала акценат на вртић, школе, здравство, пољопривреду, спорт, као и појединце који се у општини истичу и грађане, ове године, за разлику од горе наведених медија, није од интереса за грађане општине Лајковац и околине.

Иначе, почетком ове године, сви директори јавних предузећа и установа у Лајковцу, упркос до тада одличној сарадњи и интензивном праћењу њиховог рада од стране телевизије, из за сада нејасних разлога, од стране председника општине Андрије Живковића добили су изричиту забарану да дају изјаве за телевизију Пруга, што су нам сами са жаљењем потврдили.

О броју произведеног садржаја који се односи на живот грађана општине Лајковац, широј јавности сведочи званични јутјуб канал телевијије, на коме се налази више хиљада видео материјала и који месечно посети око 200 хиљада гледалаца.

Телевизија Пруга обавештава грађане Лајковца да ће и даље бити на услузи и радити у њиховом интересу, а о даљим корацима обавештаваћемо јавно и транспарентно као и до сада.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *