Одржана „ЕкОлимпиjада“ у Лазаревцу

У основноj школи у Рудовцима Себић jе посадио пет стабала и симболично отворио “Олимпиjску алеjу”. Ових пет стабала представљаjу пет олимпиjских вредности коjе млади треба да усвоjе у свом свакодневном животу: радост игре, фер плеj, поштовање, изузетност и jединство духа, тела и ума. Кока-Кола jе школи поклонила школи комплет лопти са циљем да подстакне младе да се баве спортом и да живе здраво.

Учеснике ЕкОлимпиjаде у Староj сали спортског центра у Лазаревцу поздравио jе председник Градске општине Лазаревац Драган Алимпиjевић, коjи jе изразио задовољство одржавањем овог догађаjа, истичући значаj организовања свих спортских манифестациjа коjе укључуjу наjмлађе Лазаревчане.

„Драго ми jе што сам окружен децом коjа воле спорт, да се надмећу. Захвалио бих се Општини Лазаревац и Олимпиjском комитету коjи jе у сарадњи са Кока колом организовао ову манифестациjу. Много ми значи што сам део ове приче и што имам прилику да се заjедно играмо и такмичимо” рекао jе Миленко Себић.

Миленко Себић опробао се у спортско-еколошкоj радионици „ЕкОлимпиjско игралиште“, заjедно са основцима. Посебна пажња посвећена jе очувању природе, као jедноj од основних олимпиjских вредности. Главна тема била jе уређење школског дворишта кроз подизање свести младих о рециклажи и сепарациjи отпада, а компаниjа “Секопак” донирала jе канте за рециклажу, а запослени из ове компаниjе учестовали су у радионицама и учили децу како се одваjа отпад.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *