Обележена рударска слава Свети Прокопије

Рударска слава Свети Прокопије обележена је светом литургијом и резањем славског колача у храму Покрова Пресвете Богородице у Барошевцу.

Слави су присуствовали Његово Преосвештенство Владика шумадијски Господин Јован, министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић, в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић, представници синдиката, руководство РБ „Колубара“ и представници општине Лазаревац. Након обреда положени су венци на спомен-обележје рударима штрајкачима у Рудовцима.

В.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић истакао је да је ово изузетно значајан дан за рударе, честитао је запосленима и подсетио да се две трећине електричне енергије производи захваљујући угљу. Министар рударства и енергетике Александар Антић такође се придружио честиткама: „Желим свим рударима у Србији да честитам славу, да им пожелим да их Свети Прокопије чува, да се сваког дана живи и здрави враћају својим породицама кући и да свој посао раде безбедно. ЕПС и производња угља су од изузетног значаја за Србију и желим да се захвалим свим запосленима, посебно свим рударима на великом труду и ангажману који је важан за нашу земљу, као и представницима синдиката, партенерима и Влади Републике Србије на вођењу овог изузетно значајног система за нашу индустрију и економију“.

Поред обележавања рударске славе Свети Прокопије, презентован је успешан рад ЕПС-а, када су представљени и будући планови у овом јавном предузећу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *