Обележен Дан примирја у Првом светском рату

Дан примирја у Првом светском рату, који је у Србији званично почео да се прославља 2012. године као државни празник, обележен је полагањем венаца на споменик Српском ратнику испред Библиотеке „Димитрије Туцовић“.

Морамо се одужити прецима сећајући се жртве које су поднели за слободу потомака, али и извући поуку из свега што се десило, истакао је Бојан Синђелић, председник Скупштине ГО Лазаревац. „Србија је за слободу у Великом рату изгубила више од трећине укупног становништва, а та жртва наших предака је заправо залог будућим генерацијама да уместо пушке користе оловке и да се на тај начин одуже држави, како жртва њихових предака не би била узалудна. Обавеза нас политичара је да водимо мирнодопску политику и да на тај начин стварамо модерну и економски јаку Србију, како би омогућили нашим потомцима да наставе да нашим корацима граде још боље друштво за живот свих грађана“, рекао је Синђелић.

Само јака српска војска може бити гарант мира, нагласио је књижевник и историчар Милосав Недић.  Полагању венаца такође су присуствовали су и заменик председника Скупштине ГО Лазаревац Жељко Павловић и члан Већа Зоран Живановић

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *