Хуманитарна организација БУДИХУМАН.12-Чибутковица обележила годину дана постојања

Хуманитарна организација БУДИХУМАН.12-Чибутковица, иницијатор неколико акција које су имале за циљ да помогну људима са здравственим проблемима, пре свега деци, обележила је годину дана свог постојања.

Прва хуманитарна акција била је за малу Лану, а потом је помоћ почела да пристиже и за Мињу, Оливера, Гаврила, Петра… Захваљујући хуманим људима и Влади Радосављевићу, који је на челу ове организације, скупљена је одређена свота новца која малишанима и њиховим родитељима даје нову наду.

Кутије за помоћ постављане су по целој лазаревачкој општини, али и у Лајковцу, Љигу, Степојевцу и осталим местима. Радосављевић је позивао приватнике да донирају новац директно на рачун деце, писао је различитим компанијама да им изађу у сусрет, на хуманитарним лицитацијама поставио је преко сто дресова које су донирали фудбалери. „Не постоји град у Србији који нас није подржао. Од фирми, апартмана, јавних личности – сви су изашли у сусрет и донирали колико су тада били у могућности. До пре неколико месеци скупљали смо новац за једно, највише двоје деце, јер је то велика обавеза. Међутим, сада их имамо петоро“, објашњава Радосављевић и додаје да је са родитељима деце у контакту и да су у сваку уплату упућени.

За нашу суграђанку Јану Симић до сада је скупљено 1.603.236 динара, за Јовану Барушић из Оџака 175.188 динара, за Вукана Видојевића из Младеновца 73.587 динара и за Нађу Ђеровић из Чачка 34.613 динара. Од пре неколико дана прикупља се новац и за малу Хелену на чији је рачун уплаћено 11.000 динара. „Све што радимо покушавамо да што професионалније прође. Поред хуманитарних акција помогли смо угроженој породици из Жупањца у виду хране и осталих намирница за живот. Деци смо обезбедили уџбенике и школски прибор“, каже Радосављевић.

Он поручује да ће Хуманитарна организација БУДИХУМАН.12-Чибутковица наставити да се бори да свако дете у Србији дође до свог лека и има сретно детињство.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *