Обележен Дан Библиотеке „Димитрије Туцовић“

Библиотека „Димитрије Туцовић“ 13. мај обележава као Дан библиотеке, јер је на тај датум 1881. године рођен Димитрије Туцовић, значајна личност српске историје, по коме је ова културна установа добила име.

Директорка библиотеке Јасмина Иванковић нагласила је да је Туцовић, који је учествовао у Балканским ратовима и Првом светском рату, био велики борац и патриота и подсетила да је живот изгубио на Враче брду, недалеко од Лазаревца. „Свим колегама честитам данашњи дан. Хвала колегама из Чајетине који су нам помогли да у овим пандемијским условима реализујемо филм о животу Димитрија Туцовића“, рекла је Иванковић.

Обележавању 140 година од Туцовићевог рођења присуствовао је и Бојан Стевић, председник општине Лазаревац. Стевић је истакао да ће општина у складу са својим могућностима помоћи око истурених одељења у сеоским месним заједницама, како би читаоци имали боље услове.

Библиотека „Димитрије Туцовић“ овим поводом, 13. маја, својим корисницима поклонила је 50 посто попуста на годишњу чланарину.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *