Нова школа у Јабучју креће са радом око Ускрса

“Очекујемо да у наредних неколико дана, нова школа у Јабучју крене са радом и да се сви ученици преселе из старог у нови објекат. Вероватно се то неће десити пре него што прођу председнички избори како не би била створена слика у јавности да се нешто ради и отвара само пред изборе.

Када је у питању нови објекат ОШ “Димитрије Туцовић”, још 2013. године је урађен пресек стања изведених радова на објекту по коме је било потребно 8.000.000 динара да се ураде незавршени радови, затим 9.500.000 динара за неквалитетне радове, 3.000.000 динара је било потребно за радове који се односе на санацију итд.

Укупна цифра потребна да се школа заврши, према том прорачуну, износила је негде око 31.000.000 динара. Након спроведене јавне набавке, ми смо потписали уговор за извођење ових радова и укупна сума за све радове, укључујући и партерно уређење око школе, износила је негде око 15.000.000 динара и јасно је колика је уштеда направљена.

Ових дана нови објекат школе је добио и воду, и струју, а главни проблем тренутно је употребна дозвола. Пре 5-6 година се причало да је употребна дозвола добијена, али не постоје атести ни за грађевински материјал, ни за бетон, тако да смо у процесу добијања употребне дозволе и свега што је неопходно за безбедност деце.

Постоје ти “репови прошлости” који се тешко исправљају, али ми се трудимо да их исправимо и искрено се надам да ће деца око Ускрса, моћи да пређу у нови објекат”, поручио је Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *