Небојша Стефановић најавио нове инвестиције

Приликом отварања ванболничког породилишта у Дому здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић осврнуо се и на планиране радове у лазаревачкој општини у наредном периоду.

Том приликом, он је говорио о водоснабдевању, као једном од највећих проблема општине, нагласивши да се већ увелико ради на изградњи водоводне мреже за Араповац, Миросаљце, Јунковац, Соколово и Стрмово. Такође, почетком следеће године, у сарадњи са локалном самоуправом, најавио је изградњу водоводне мреже у Жупањцу, Дудовици, Чибутковици, Барзиловици и Брајковцу, као и почетак изградње канализационе мреже у Великим Црљенима.

Обраћајући се присутнима испред Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ Небојша Стефановић је рекао: „Веома је важно што смо успели да обезбедимо искључење за ауто-пут, а тренутно је у изради техничка документација. Имамо могућност да га завршимо, што ће бити брзо готово. То ће омогућити долазак инвеститора у Лазаревац, олакшаће ваш живот и конекцију са ауто-путем ‘Милош Велики’. Између осталог, у току су преговори са једном великом компанијом која размишља да, захваљујући свему томе, дође у Лазаревац и запошљава људе“.

По његовим речима следеће године биће отворена нова ватрогасна станица у Лазаревцу, када је планиран и почетак градње нове полицијске станице, а то значи и нова запошљавања. Влада Републике Србије кроз различите пројекте брине о лазаревачкој општини, труди да се да створи једнаке услове и шансе за развој и напредак, истакао је Стефановић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *