Назире се краj радовима започетим пре четврт века

Општина Лазаревац издвоjила jе из буџетских средстава 10 милиона динара и до средине новембра биће завршени уговорени грађевински радови, а потребно jе додатних пет милиона динара за унутрашње радове и опремање сале, коjе ће уз општину обезбедити и Град Београд.

“Сала ће имати вишеструку намену jер ће моћи да jе користе не само деца коjа иду у ову школу већ и мештани ових села коjи зими, односно у jесен када jе лоше време немаjу могућност да користе спортске терене из простог разлога што затворени спортски обjекат не постоjи”, обjаснио jе градски менаџер.

Заменик председника Градске општине Лазаревац рекао jе да jе општина у протекле три и по године помогла развоj спорта на градском и сеоском подручjи, истичући да jе до сада доста тога  урађено, а да су у плану и нове инвестициjе.

Он jе рекао да ће изградња фускултурне сале пуно значити деци jер ће они добити jедан модеран, лепо уређен обjекат за одвиjање фискултурне наставе.

„Обjекат ће моћи да користе и одрасли за разоноду, али и културно уметничка друштва за своjе потребе и то jе оно за шта треба да се боримо, а то jе да нашим наjмлађим суграђанима изађемо у сусрет и омогућимо им што квалитениjе услове за живот”, рекао jе Стевић.

Директор Основне школе у Рудовцу Небоjша Делић изразио jе задовољство што jе градски менаџер обишао радове на изградњи сале.

„Драго нам jе што ће Град Београд, поред Општине Лазаревац, помоћи да се радови заврше и што ћемо коначно оваj обjекат привести намени“, рекао jе Делић.

Основна школа у Рудовцима има 270 ученика и похађаjу jе ученици из пет месних заjедница

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *