Наставак реализације пројекта „Сад знам да нисам сам“

 Директорка “Лептирића”, Мила Митровић, истакла је да лајковачки вртић овај пројекат реализује у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, Центром за образовне политике и са Министарством просвете.

“Малишане који тренутно бораве у Центру за азил у Боговађи, данас ћемо обрадовати са много играчака, прилагођених њиховом узрасту, затим са дидактичким материјалом, са којим ће од данас реализовати многе активности, а обрадоваћемо их и слаткишима јер то је оно што сва деца воле. Ипак, мислим да ћемо их највише обрадовати са приликом да се друже са малишанима, који долазе из наше предшколске групе и који су припремили пригодан програм за своје вршњаке. Поред музичко сценског дела, деца из наше установе ће са њима данас радити и спортске активности, које ће се састојати од игрица спретности, такмичарског карактера. Морам да истакнем и то да су родитељи подржали ове активности и сва деца која су данас у Боговађи, имају сагласност својих родитеља да бораве и да се играју и друже са својим вршњацима у Центру за азил”, рекла је Мила Митровић, додајући да је укупна вредност играчака, којима су даровани малишани у Центру за азил, 177.000 динара.

Координатор пројекта “Подршка образовању деци миграната/избеглица на територији Србије” и истраживач Центра за образовне политике, Ивана Ценерић, истакла је овом приликом да су малишанима, који бораве у Центру за азил, дани прилично једнолични и да су одушевљено дочекали своје вршњаке из лајковачког вртића.

Према првобитном плану, реалитација пројекта “Сад знам да нисам сам”, требало је да траје од средине децембра 2016. до почетка марта ове године, али биће продужена, а из ПУ “Лептирић” поручују да ће и у наредном периоду давати стручну подршку, а све у циљу едукације и улепшавања детињства деци који бораве у Центру за азил.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *