Напредују радови на изградњи вртића у Лајковцу

Директорка ПУ Лептирић Мила Митровић је изразила своје задовољство динамиком радова.

“Све се одвија према плану, а служи нас и лепо време. Као што видите, на објекту је завршена и друга плоча. Ових дана очекујемо да ће груби радови бити приведени крају. Све у свему, све тече по плану, радујемо се изградљи новог објекта јер ћемо тиме добити све оно што нам годинама недостаје, а то је нови простор, односно повећање смештајних капацитета. Сви са великим нестрпљењем очекујемо када ће се то десити јер ћемо тиме растеретити постојеће прекобројне групе, али и примити децу са листе чекања. Децу која бораве у издвојеним одељењима такође ћемо сместити у овај централни објекат, и тиме ћемо смањити трошкове, повећати безбедност, али и повећати квалитет васпитно-образовног рада“.

Своје задовољство динамиком и квалитетом радова на ПУ Лептирић изразио је и заменик председника општине Лајковац Андрија Живковић, али и најавио радове на побољшању путне инфраструктуре у наредном периоду.

“Општина Лајковац је за путну инфраструктуру издвојила преко 30.000.000 динара и само у току овог месеца биће урађено око 6 км путева. Пре свега, у питању су пет локалних путева у Јабучју, као и путеви у Словцу, Врачевићу и Стрмову и што је јако битно, општинско руководство се сложило да се пре свега ураде они путеви који су битни за функционисање појединих села. Због тога, у наредном периоду акценат ћемо ставити на изградњу путева који воде ка гробљима у поменутим месним заједницама. Ових дана биће завршени путеви у Ћелијама и у Доњем Лајковцу, а након тога ћемо прећи у Врачевић“ – рекао је Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *