Млади Лајковчанин за пример и понос

Ову стипендију додељује Министарство за омладину и спорт, а млади Лајковчанин је стекао право на исту као студент завршне године Правног факултета у Београду, са просечном оценом 9.91.

“Посебно ми је драго што је додела стипендија била баш у Народној скупштини Републике Србије, у присуству председнице парламента Маје Гојковић и министра Вање Удовичића који нам је уручио уговоре о стипендирању и дипломе „Доситеја“. Својим говорима и истицањем да ће, поред новчане, свим стипендистима бити обезбеђена и подршка за стицање пословних искустава, кроз обуке, радионице и едукације, свакако су нам свима дали велики подстрек за будућност”, рекао је Михаило за Праве новине.

Месечни износ стипендије, који ће Михаило и други стипендисти добијати је 30.000 динара, али млади Лајковчанин истиче да му новац није на првом месту, што потврђују и његови планови за будућност.

“Идем корак по корак. Када завршим факултет, следи мастер, а потом и докторске студије. Након завршеног школовања, себе видим у правосудном систему своје земље и немам намеру да радим ван Србије”, додао је млади Лајковчанин.

Михаило живи у скромној просветарској породици. Поред огромне посвећености студијама и раду на личном усавршавању, Михаило није заборавио ни свој Лајковац, кошаркашке терене на којима викендом обавезно одигра неку партију баскета, као ни Културно-уметничко друштво ”Железничар” у коме је играо 15 година.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *