Министар културе посетио Лазаревац

Након обиласка спомен костурнице у крипти храма Светог великомученика Димитрија, Центра за културу и Модерне галерије, за министра културе уприличен је и пријем у сали председништва.

Председник Скупштине ГО Лазаревац,Томислав Рикановић захвалио је Министру на указаној части и посети Лазаревцу.

„Оно што бих посебно истакао јесте значај који Влада Републике Србије и Министарство културе и информисања као и Градски секретаријат за културу дају приградским општинама. Надам се да ће нам помоћи у изградњи Мале сцене, реконструкцији спомен костурнице и у реализацији других пројеката који се односе на објекте од културног значаја“. 

„Нама је задовољство што смо данас у Лазаревцу и заиста смо имали шта да видимо овде“, рекао је Министар Вукосављевић.

„У Лазаревцу се у области културе ради стручно, квалитетно и са посвећеношћу. Ово је лепа културна средина која се развија и на чијем челу се, очигледно, налазе људи од струке, који су овој области дају значајан допринос. Настојаћемо да у следећој години у Спомен костурници храма Св. Великомученика Димитрија, а поводом обележавања стогодишњице окончања Великог рата, пружимо допринос за израду једне врло значајне поставке која би требало да буде од образовног, историјског и туристичког потенцијал“, рекао је министар Вукосављевић.

Министар је додао да се уверио да Центар за културу врло лепо функционише.

„И ту ћемо, наравно, настојати да нађемо начин да у домену својих капацитета, а у сарадњи са Градом Београдом помогнемо окончање радова на тзв. Малој сцени. Видели смо изразито упечатљив простор Модерне галерије са импозантном ликовном колекцијом каквом мало који град у Србији може да се подичи и ова поменута “тријада“ чини Лазаревац истакнутом тачком културног простора Београда и околине. Лазаревац такође служи, и тек ће да служи као пример ономе за шта се Министарство културе залаже, а то је децентрализација културног развоја“, истакао је министар.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *