Лајковац добија затворени базен

Уговор је потписан на основу одлуке Скупштине општине Лајковац и сагласности Министарства финансија Владе Републике Србије. Вредност кредита са каматама је 2.552.753,93 милиона евра, а рок отплате десет година, што на годишњем нивоу износи 30,6 милиона динара.

Изградња треба да почне крајем 2015. и буде завршена за годину и по дана. Пројектом је планирана изградња великог затвореног базена, поред којег ће бити и један мањи, намењен непливачима и инвалидима. У наредних пет година планирано је да се у оквиру комплекса површине од 2 хектара изграде и два отворена базена. Такође је планирано је да се до краја године покрене јавни позив за јавно- приватно партнерство за изградњу мотелског комплекса у непосредној близини базена.

Заменик председника општине Лајковац Андрија Живковић истакао је значај овог пројекта, како за развој такмичарског и рекреативног спорта тако и за унапређење услова рада на часовима физичког васпитања основних и средњих школа.

– Јако је битно што ће базен бити затвореног типа тако да ће моћи да се користи целе године, што Лајковац издваја од суседних општина. Основци и средњошколци који похађају школу у непосредној близини будућег базена моћи ће на још бољи начин да искористе наставу физичког васпитања. Осим тога, нови спортски објекат биће значајан и за развој рекреативног и такмичарског спорта, пливања и ватерпола, у нашој средини. Ово је још један допринос правилном развоју младих у Лајковцу и показатељ да Општина Лајковац улаже у своју омладину.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *