Фестивал српских вина одржан по 11. пут у Лазаревцу

Фестивал српских вина у Лазаревцу јединствена је манифестација у ширем округу, те као таква из године у годину окупља све већи број излагача и посетилаца. Током трајања фестивала, посетиоци су могли да уживају осим у квалитетним винима и укусној храни, и у пратећем програму.

У хали СРЦ „Колубара“ представило се преко 60 излагача вина, а у понуди је било и сирева и традиционалних месних производа.

Фестивал вина у Лазаревцу  својом посетом је удостојио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован и у свом благослову рекао:

“Радујем се што сам и ове године овде са вама да можемо да видимо и пробамо ваш труд, оно што је до вас, а наравно и оно што је Бог дао и Бог благословио. У једној нашој молитви коју стално читамо каже се да Господ благослови поља, њиве и винограде. Заиста Бог је све благословио и све је што је створио беше веома добро и све што је Бог створио створио је за добро човека. И зато човек у све то Божије добро и давање треба да угради своје добро, да Бог то благослови. Ја данас благосиљам овај фестивал и желим вам много успеха, желим да Бог заиста чува поља, њиве и винограде, да чува вас, али чувајте и ви са своје стране.”

Фестивал је свечано прогласио отвореним у име домаћина и организатора, председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Он је рекао да ова манифестација сваке године добија на свом квалитету, као и да је ове године било изузтено велико интересовање излагача, те да је нажалост било и оних који нису могли бити примљени због недостатка места.

„То све говори у прилог чињеници колико је овај фестивал постао значајан и престижан. Овом приликом се захваљујем свим организаторима који су себе дали све ове године да овај фестивал живи и траје”, рекао је Синђелић и уз жеље да фестивал траје још много година а излагачи нижу успехе на сајмовима у земљи и иностранству, прогласио фестивал отвореним.

Организацијом сајма и ове године били су задовољни, како произвођачи, тако и љубитељи квалитетних вина и доброг залогаја.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *