Фестивал „Green steps“ у Степојевцу

Мини фестивал екологије под називом „Green steps“ биће одржан у петак и суботу, 27. и 28. септембра у Степојевцу. За петак је планиран излагачки дан са предавањима и радионицама на тему екологије, док је у суботу планирано представљање Предузетничког развојног центра, који је у сарадњи са удружењем Агрокластер из Лазаревца, уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине, организатор догађаја.

У прелепом амбијенту домаћинства у улици Пролетерских Бригада бр. 17, биће постављени штандови за двадесетак излагача из области дизајна, занатства и органске производње, а биће заступљени и пољопривредни производи локалних произвођача.

На две бине биће одржана предавања на тему утицаја глобалног загревања на пољопривреду, значаја предузетништва и екологије, нових технологија у пољопривреди и еколошког туризма. Предавања ће држати: Ведрана Савић (Министарство пољопривреде), Радмила Марковић (Висока струковна школа за предузетништво), Владан Пешић (Пољопривредни факултет Земун) и Бранислав Пајић (РБ „Колубара“), а представиће нам се и пројекти „Update your skills in rural Belgrade“ (Славица Станковић, Хришћанско хуманитарно удружење „Хлеб живота”), Еколошке секције Техничке школе из Железника, „Урбане пчеле” (Станко Рајић, Београдско удружење пчелара), „Млади су будућност, пружимо им шансу” (Марија Дедић, Удружење „Свет за све”), као и занимљива радионица о филцовању вуне коју ће водити Марина Живановић из удружења грађана „Ја волим Бановце”.

Манифестација траје од 14 до 20 часова, а за све посетиоце је организована закуска и пригодан забавни програм. Улаз на манифестацију је бесплатан.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *