Државни секретар Стевић најавио бројне радове

Више важних институција на територији лазаревачке општине у наредном периоду добиће нови простор, али и функционалнији и модернији изглед. О планираним радовима и оним који су у току, говорио је Бојан Стевић, државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Обележавањем улице и постављањем лед расвете биће завршена прва фаза улице Душан Петворић Шане, а потом следи уређење пешачких стаза. Влада Републике Србије у потпуности ће финансирати доградњу новог блока ОШ „Војислав Вока Савић“, затим ће бити рекоструисан постојећи објекат, а тренутно се изводе радови на изградњи темеља балон хале.

„Радови на новом Центру за децу са посебним потребама, које такође финансира Влада Републике Србије, увелико су у току. Завршетак и отварање ватрогасног дома са новим возилима планирано је почетком марта, а битно је и то да креће изградња нове полицијске станице од 1.200 квадрата, која ће бити једна од најбољих у Србији. У оквиру полицијске станице биће засебан део за управне послове и вађење докуменат, где ће грађани, али и запослени, имати потпуни комфор“, објаснио је Стевић.

МЗ Степојевац добиће вртић од 800 квадрата, а Министарство спорта и омладине финансира завршетак радова на фискултурној сали у основној школи у Рудовцима. „Наредних дана званично треба да крене са изградњом улица Јанка Стајчића у Лазаревцу и за њу је град Београд издвојио око 180 милиона динара. Близу 200 милиона је град Београд само определио за асфалтирање некатегорисаних путева и уређење улица у централном градском језгру. Такође, преко Канцеларије за јавна улагања, поред Вокине школе, радиће се и нови објекат вртића код ОШ ‘Кнез Лазар’“, рекао је Стевић и додао је је то показатељ добре сарадње општине Лазаревац, града Београда и Владе Републике Србије.

Национални инвестициони план, на чијем је челу министар Синиша Мали, уложиће у целокупну реконструкцију водоводне мреже Непричаве и Пештана, а цевововод Ф500 биће замењен са новим системом за контолу губитка воде. Национални инвестициони план финансираће и канализацију у МЗ Велики Црљени у износу од 600 милиона динара.

Биће урађена примарна и секундарна водоводна мрежа у МЗ Араповац, Миросаљци, Жупањац, Дудовица, Чибутковица, Барзиловица и Брајковац. Део овог ситема биће финансиран од стране града Београда преко ЈП Дирекција за изградњу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *