Допуна истраге о Колубари

Кривично ванпретресно веће Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду затражило jе да Тужилаштво за организовани криминал допуни истрагу и испита основаност оптужнице коjом се Томић и jош 27 особа терете за злоупотребу службеног положаjа при ангажовању грађевинских машина приватних фирми, чиме су оштетили “Колубару” за 938 милиона динара.

“Кривично ванпретресно веће Посебног одељења (за организовани криминал) Вишег суда у Београду дана 30.9.2015. године донело jе наредбу да Тужилаштво за организовани криминал, у року од три дана од дана приjема наредбе, донесе наредбу о допуни истраге, ради бољег разjашњења стања ствари, да би се испитала основаност оптужнице овог тужилаштва од 14.11.2014. године”, наводи се у саопштењу Вишег суда.

Томић и петорица његових сарадника ослобођени су 3. децембра 2013. године одговорности за злоупотребе у откупу отпадног гвожђа у износу од 58,8 милиона динара, за коjу их jе теретила оптужница у предмету “Мала Колубара”, а одлука jе постала правоснажна 20. августа 2014. године одлуком Апелационог суда.O

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *