Донација развојном саветовалишту Дома здравља

UNICEF је уз подршку компаније „Водавода“ донирао опрему, намештај и дидактички материјал, неопходне за рад развојног саветовалишта у Дому здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ у Лазаревцу.

Тим поводом ову установу посетилису директор UNICEF-а у Србији Michel Saint-Lot  и представник компаније „Водавода“  Војин Ђорђевић.

Развојно саветовалиште лазаревачког дома здравља има за циљ да пружи помоћ и подршку најмлађим суграђанима и њиховим родитељима да на прави начин преброде период најранијег одрастања.

„Министарство здравља и друге институције које су битне за развој здравственог система у нашој земљи, препознале су значај раног развоја детета и потребу за унапређењем у оквиру педијатријске службе. Потребно је више од рутинских прегледа и контрола које се обављају у одређеним периодима развоја детета, а  ово развојно саветовалиште је важно и из разлога што се ту препознају рани поремћаји и могу се решити уз рад стручног тима“, рекао је директор Дома здравља доктор Јован Милојевић.

Директор UNICEF-а у Србији Michel Saint-Lot , каже да је веома важно да UNICEF  није сам у оваквим акцијама, а овога пута им је велико задовољство што је укључена и компанија ВОДАВОДА.  „Детекција раног развоја деце је веома битан пројекат“, каже он.

„Желимо да ово послужи као пример добре праксе, јер деца у Србји су најзначајнији капитал  и сви треба да учинимо све што можемо  да би свако дете остварило своје потенцијале“.

Представник компаније ВОДАВОДА  Војин Ђорђевић  изразио је задовољство што ова компанија и овога пута има прилику и част да помогне некој установи .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *