Доградња Вокине школе чека боље дане

Планирана доградња и адаптација објекта ОШ „Војислав Вока Савић“, као и многи други инфраструктурни пројекти, не одвија се по плану због пандемије корона вируса. Многи родитељи су у дилеми, с обзиром на то да је раније најављено да од почетка ове школске године, ученици Вокине школе наставу, због реконструкције, неће моћи да похађају у овом објекту.

Како је најављено крајем прошле године, реконструкција и доградња школе које су планиране за ову годину, подразумевале су и то да у новој школској години, односно од 1. септембра, ученици Вокине школе буду распоређени у другим објектима, али за сада о томе нема прецизних информација.

Наиме, по речима директора школе Ненада Живановића, састанак на ову тему требало би да се одржи наредних дана, те се и чека одлука министарстава.

У близини Вокине школе изграђена је балон сала, након чије изградње је по најавама, требало да буде реконструисан и објекат најстарије школе на територији општине Лазаревац, али и дограђен нови део који ће имати око 800 квадрата. Целокупна реконструкција и доградња новог објекта финансира се од стране Владе Републике Србије, Канцеларије за јавна улагања. Ову образовну установу тренутно похађа 867 ученика са три издвојена одељења.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *