Дивље депоније смећа – ругло града

Један такав проблем је и дивља депонија која се налази у близини ватрогасног дома у изградњи. Лазаревчани који живе у том делу града (Северна магистрала)  муку муче са гомилом смећа које, како кажу, пси луталице разносе по читавом крају.

Уклањање депонија у надлежности је ЈПКП Лазаревац, а на питање како решити проблем добили смо одговор директора овог предуизећа, Милисава Крстовића, да ће  депоније бити уклоњене када општина буде определила новац за ту намену и када као оснивач усмери ово предузеће на депоније које треба очистити.

Свакако, у оваквим ситуацијама  значајну улогу имају и грађани који се, мора се истаћи, неодговорно понашају према својој средини и смеће одлажу на за то непримерена места, чиме се и стварају поменуте депоније.

Иначе, у нашу редакцију до сада је стигло више протужби које се односе на локацију на којој се налази започета зграда новог Ватрогасног дома.

Да подсетимо, камен-темељац за изградњу нове зграде ватрогасно- спасилачке јединице положио је тадашњи министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, 12. октобра 2010. године.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *