ДЕЦА ЋЕ СПАСjТj ПЛАНЕТУ

У библиотеци „Димитриjе Туцовић“ у Лазаревцу, у уторак 16. септембра, тачно у подне, отворен jе 26. Фестивал Хумора за децу. Ове године слоган фестивала jе „Деца ће спасити планету“, а пре свечаног отварања, приjем у општини Лазаревац, за песнике и учеснике фестивала, приредио jе председник Градске општине Лазаревац Драган Алимпиjевић.

Алимпиjевић jе нагласио да jе ова година изузетно тешка за општину Лазаревац, али да Лазаревчани Фестивал воле и да све госте примаjу са радошћу.

Песму о Лазаревцу овом приликом, Лазаревчанима jе поклонио овогодишњи добитник награде Златно Гашино перо, песник Велимир Ралевић из Берана.

„Загрлило сунце град

смjех тужне тjера,

Лазаревац вjечно млад

уз Гашина пера…“

Фестивал хумора за децу jе настављен дружењем песника са децом у вртићима и школама, а у Центру за културу Лазаревац одржана jе и ревиjа дечиjих драмских група, под слоганом „Славни смо у своjоj машти“.

Фестивал се наставља и данас дружењем са песницима и писцима, али за наjмлађе Лазаревчане наjвише припремама за маскенбал, коjи ће бити одржан у четвртак од 16.30 у главноj лазаревачкоj улици.

Веселом поворком, дечиjим осмехом, песмом и игром, сутра ће се завршити ови фестивалски дани, три дана септембра када Лазаревац, сив и помало суморан, добиjе душу и стави осмех на лице.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *