Дани пчеларства у Лазаревцу

Манифестацију организује удружење пчелара Будућност уз помоћ и подршку ГО Лазаревац и ТО Лазаревац. Поред бројних излагача који су тога дана предсатавили пчелиње производе и оних који се баве производњом и продајом пчеларске опреме, читав програм употпуњен је и уметничким програмом.

Радисав Милосављевић, председник  Удружења пчелара Будућност – Лазаревац , поздравио је све присутне, захвалио се свим излагачима и подсетио на две веома битне ствари када је у питању пчеларство. Подсетио је на значај пчела у природи, неопходност меда у исхрани, али и посебно нагласио да је јако важно знати који и какав мед треба куповати.

Следеће године субвенционисана куповина ројева

Члан Већа ГО Лазаревац, задужен за пољопривреду, Ненад Бачанац, прогласио је манифестацију отвореном.

„Пчеларство као сегмент пољопривреде у ГО Лазаревац можда је и најзаступљеније“, рекао је он у свом обраћању.

„Због тога смо, ми из Савета за пољопривреду одлучили да, поред тога што смо покровитељи ове манифестације и што смо одвојили средства за удружење пчелара Будућност које је једно од најбољих у Србији, за следећу годину, имам задовољство да најавим, субвенционисану куповину ројева са припадајућом кошницом, где ће општина учествовати са чак до 90 посто“.

„То је један вид стартног програма за младе пчеларе. Старији пчелари ће радити едукацију и продавати ројеве млађима, а млађи ће јако повољно моћи да дођу  до својих првих пет друштава“, рекао је Бачанац.

опширније читајте у штампаном издању Правих новина

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *