Да ли ће Лазаревац добити скејт парк?

Идејни пројекат је изведен од стране архитектонског бироа “Леп Изглед”, а водио га је наш млади архитекта Милорад Обрадовић који већ има неопходна искуства да се такав пројекат успешно реализује.

„Пројекат је ушао у редовну процедуру и надамо се да ће извођење проћи у најбољем реду. Град Лазаревац ће на овај начин бити стављен на мапу ретких градова у Србији који обезбеђују одговарајуће услове за бављење екстремним спортовима“, рекао је Јовчић.

„Мени и мојим пријатељима је потребан скејт парк јер већ годинама возимо на улици и имамо доста проблема саполицијом и комшијама. Они би престали да нас нападају, када бисмо имали простор предвиђен за то. За скејтера немати скејт парк у граду је као играње кошарке без обруча“, каже скејтер Павле Костић.

„. Почаствован сам новом приликом да помогнемо младима да се даље усавршавају спортом који воле. Иако је то екстремни спорт, наша јавност мора да буде свесна да деца која се баве спортом, не баве се улицом“, рекао је архитекта Милорад Обрадовић.

„Моје искуство у прављењу скејт паркова је до сада искоришћено на пројектима у Србији и иностранству где сам имао прилику да се упознам са невероватним ефектом који настаје као комбинација изградње новог спортског терена и партерног уређења. Такво место по правилу постаје стециште окупљања омладине. Из тих разлога се уводи и зелени појас па тај простор добија и функцију новог градског парка“, каже он.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *